“ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk ging” “Ik durf weer ontspannen te lachen”

All-On-4 Vast Gebit

Deze relatief nieuwe behandeloptie is een mooie combinatie van een relatief eenvoudige behandeling met maar 4 implantaten met als resultaat een comfortabele vaste brug, waarbij de kosten (in vergelijking met een vaste brug op bijvoorbeeld 6 tot 8 implantaten) veel beter te overzien zijn.
Ook ontbreekt het kunsthars-verhemelte zoals bij een normale bovenprothese, wat veel comfortabeler draagt.

Er zijn verschillende typen bruggen welke op de 4 implantaten geplaatst kunnen worden:
De Titanium versterkte kunstharsbrug wordt het meest toegepast, het voordeel ervan is dat de roze weefsels in de mond, net als bij de prothese, ook mooi worden hersteld.
Sinds kort is ook een volledig tandkleurige brug beschikbaar met een kern van Zirconium, waaroverheen wit porselein is aangebracht, eventueel aangevuld met roze porselein.

Vooral voor de bovenkaak is de All-On-4 brug een enorme uitkomst, vooral omdat daar vaak eigenlijk te weinig bot aanwezig is om (zonder ingewikkelde bottransplantatie-procedures) op de conventionele manier een vaste brug op implantaten te maken.
Door 2 van de implantaten schuin te plaatsen wordt de beschikbare hoeveelheid bot optimaal benut en is een bottransplantaat vaak niet nodig.
In de onderkaak is de All-On-4 brug bijna altijd mogelijk.

In de flash-animatie zien we, ter vervanging van een bestaande bovenprothese, 4 implantaten geplaatst in de bovenkaak, met daarop een vaste All-On-4 Titanium versterkte brug.
Deze voelt als een eigen set tanden en kiezen en er kunnen erg grote krachten mee uitgeoefend worden, zonder druk op het tandvlees.
Deze mevrouw vond het erg jammer dat ze deze mogelijkheid niet veel eerder had ontdekt.

Mocht u vragen hebben of wilt u een afspraak maken klik dan hier.