“ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk ging” “Ik durf weer ontspannen te lachen”

Implantaten

Wanneer één of meerdere tanden of kiezen verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld door een wortelbreuk of na een val, of wanneer bijvoorbeeld de opvolger van een melktand niet is aangelegd, kan een implantaat met hierop een kroon of een brug geplaatst worden.

Een implantaat is een soort schroefvormig kunstworteltje van titanium dat in het kaakbot wordt geplaatst.
Nadat het implantaat vastgegroeid is, kan hierop een kroon of een brug geplaatst worden.

Ook kunnen implantaten dienst doen om een prothese meer houvast te geven, of kan een volledige vaste brug op implantaten worden gemaakt, zodat het net lijkt of u uw eigen tanden weer heeft.
Zie hiervoor ook het ´klikgebit´of het ´All-in-4 vaste gebit´.


Wanneer het om voortanden gaat, of kiezen vooraan in de mond, is het belangrijk om een opbouw en een kroon te maken op het implantaat van een tandkleurig materiaal, in dit geval Aluminiumoxide of Zirconium, zodat de uiteindelijke restauratie een mooie heldere, lichte kleur heeft.
Wanneer in deze gevallen een grijze opbouw (van titanium) geplaatst zou worden met daaroverheen een goud-porselein kroon, kan een onnatuurlijke grijze doorschemering aan de rand van de kroon bij het tandvlees zichtbaar zijn.

Ook wanneer er een tand of kies ontbreekt en de buurtanden nog gaaf zijn, heeft een implantaat met daarop een kroon een groot voordeel boven een brug; er hoeft geen gezond tandweefsel van de buurtanden opgeofferd te worden, zoals bij het prepareren van deze tanden voor een brug wel zou gebeuren.

Het plaatsen van een implantaat is met de huidige technieken erg eenvoudig en a-traumatisch. Met een kleine lokale verdoving kan het implantaat geplaatst worden, er zijn nauwelijks nabezwaren.

Kortom: een hele mooie, eenvoudige manier om ontbrekende tanden te vervangen, waarbij de natuurlijke gebitssituatie heel dicht wordt benaderd!

Implantaten worden geplaatst door een ervaren tandarts-implantoloog, geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

In de bovenste flash-animatie zien we 3 keramische kronen op implantaten geplaatst ter vervanging van 3 kiezen in de onderkaak.

De 2de flash-animatie laat het gebit van Jules zien.
Na een val vroeger van de trap is zijn voortand afgebroken, enkele keren gerepareerd en nu erg verkleurd.
Na verwijdering van het tandje is direct een implantaat (met een kunststof tijdelijke kroon) geplaatst, waarop na enkele weken een witte Zirconium opbouw geplaatst werd, en een Zirconium kroon.
Deze kroon werd in het laboratorium in het bijzijn van de patient afgewerkt, zodat het een exacte kopie van zijn andere voortand is geworden en deze totaal niet opvalt wanneer hij breeduit lacht.

In de onderste flash-animatie zien we Marjolein, met 3 titanium opbouwen geplaatst op de implantaten, net voordat de kronen geplaatst worden.
Ze miste al een tijd haar 3 kiezen, waardoor eten echt een probleem werd. Ook viel haar wang een beetje naar binnen, waardoor ze ouder leek. Nu is haar kauwfunctie weer volledig hersteld en heeft ze een minder ingevallen mondje..

Kortom: superieure mogelijkheden de natuur te reproduceren met implantaten!

Mocht u vragen hebben of wilt u een afspraak maken klik dan hier.