“ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk ging” “Ik durf weer ontspannen te lachen”

Klikgebit

Er zijn situaties dat er bijna geen goede tanden meer over zijn om een volledige tandboog op te construeren. Soms is een kunstgebit de enige overblijvende oplossing. Soms zit een kunstgebit best aardig op zijn plek. In de onderkaak echter, helemaal na een aantal jaren, is de kaak vaak erg dun en wiebelt de onderprothese behoorlijk. Ook met eten zijn er geregeld problemen en de houvast is vaak gering.

Een relatief erg eenvoudige oplossing hiervoor is het plaatsen van 2 implantaten in de onderkaak, waarop een soort bolletjes geschroefd worden, die weer vastklikken in een soort hulsjes in de binnenkant van de onderprothese.
Het ondergebit klikt nu als het ware vast op de onderkaak en heeft zo opeens veel houvast, zodat praten, eten en afbijten opeens veel makkelijker gaat!

Ook steunt de prothese op de implantaten in plaats van op het tandvlees, waardoor grotere krachten zonder gevoeligheid/ pijn van het tandvlees uitgeoefend kunnen worden.
De prothese is nog wel uitneembaar, waardoor deze makkelijk te reinigen is en ook makkelijk gerepareerd kan worden indien dit nodig is.

Ook is het mogelijk het ondergebit te laten vasklikken op een staafconstructie op 4 implantaten, de houvast is dan nog groter.

Het is ook afhankelijk van de hoeveelheid en kwaliteit van het bot in de onderkaak welke behandeloptie het meest geschikt is.

De verzekering vergoedt in veel gevallen de kosten van implantaten onder een prothese, dus laat u gerust informeren over de mogelijkheden.

Wanneer u liever een vaste brug of gebit op implantaten heeft, kunt u kiezen voor de All-On-4 vaste brug op implantaten.

In de flash-animatie ziet u een patient waarbij de onderprothese erg los zat, waardoor afbijten en praten erg lastig werd. Na het plaatsen van de 2 implantaatjes, worden de bolletjes erop geschroefd, de prothese aangepast met 2 klemmetjes aan de binnenkant, waarna deze lekker stevig in de mond geklikt kan worden. Een mals biefstukje of een appel eten is nu geen probleem meer!

Mocht u vragen hebben of wilt u een afspraak maken klik dan hier.