“ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk ging” “Ik durf weer ontspannen te lachen”

Porseleinen facings

Wanneer uw voortanden erg scheef staan, verkleurd zijn, grote restauraties bevatten, of wanneer de vorm of symmetrie niet naar wens is, bestaat de mogelijkheid om met porseleinen facings uw tanden de vorm, stand, kleur en glans te geven zoals we graag zouden willen. 

Een laagje porselein, dat nog het meest op het originele tandglazuur lijkt, wordt na minimale preparatie, op de tand(en) bevestigd.

Het voordeel van werken met porselein is, dat het niet verkleurt in de loop der jaren, er geen (rook/thee/koffie-) aanslag op hecht en dat het eigen tandtechnisch laboratorium het tot in het kleinste detail kan bewerken zodat het een natuurlijke frisse kleur, helderheid en doorschijnendheid kan krijgen.

Vaak is het gewenst voor het vervaardigen van facings de oorspronkelijke kleur van de tanden iets lichter te maken met een Brite-Smile behandeling, zodat de porseleinkleur ook aan de lichte kant kan worden gehouden. De porseleinkleur kan immers naderhand niet meer veranderd worden. Facings zijn erg duurzame restauraties met een lange levensduur, waarbij eigenlijks nauwelijks onderhoud nodig is.

Wel is het belangrijk voor een mooi eindresultaat dat het tandvlees in goede conditie blijft. Door de gladde afwerking van de porseleinen facings zijn deze erg goed schoon te houden en zal het tandvlees dus ook eerder mooi roze en gezond zijn.

In de bovenste flash-animatie zien we een dame, waarbij de 2 kleine snijtanden nooit aangelegd zijn. Met een beugel zijn vroeger haar hoektanden verplaatst naar de plek waar de snijtanden eigenlijk horen, en de vorm is met composiet veranderd. De vorm, stand en kleur van deze tanden werd aangepast door na een Brite-Smile behandeling 6 porseleinen facings te vervaardigen. Nu is een natuurlijk uitziende lach het resultaat, waardoor zij weer voluit durft te lachen.

In de onderste flash-animatie is Marloes te zien met 2 verkleurde composiet (kunststof) facings op haar voortanden. Na Brite-Smile om de uitgangssituatie iets lichter te maken, zijn 2 porseleinen facings op maat vervaardigd, waarna er weer een harmonieuze situatie ontstaan is, en er een frisse, jeugdige lach te voorschijn komt!

Mocht u vragen hebben of wilt u een afspraak maken klik dan hier.