“ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk ging” “Ik durf weer ontspannen te lachen”

Porseleinen onlays

Soms zijn gaatjes of vullingen in kiezen eigenlijk te groot om nog mooi met composiet (het witte vulmateriaal) te kunnen worden gerestaureerd.
Er ontbreekt dan teveel van de oorspronkelijke kies om een mooie vormgeving te creeren. 

Porseleinen onlays bieden dan uitkomst. De vulling wordt verwijderd, de tand wordt zo geprepareerd dat de onlay en de kies een stevig geheel gaan vormen. Hierbij is een groot voordeel dat relatief zuinig geprepareerd wordt, er blijft dan zoveel mogelijk gezond glazuur en tandbeen intact.

Dan wordt een afdruk genomen en kan de tandtechnieker de onlay gaan vervaardigen.
Deze wordt onder hoge druk geperst, waardoor het porselein erg stevig is en belast is tegen de grote krachten in de mond.

Ook kan de onlay in het eigen tandtechnisch laboratorium zo afgewerkt worden, dat de kleuren, helderheden en bijvoorbeeld kleine witte vlekjes er precies zo uitzien als in de buurtanden of kiezen.

Na ongeveer 8 werkdagen wordt de onlay in uw kies bevestigd en is de behandeling afgerond.

Deze porseleinen restauratie is erg sterk, glad en slijt of verkleurt niet. Vaak is het niet te zien dat een kies een porseleinen onlay bevat zo groot is de gelijkenis met het oorspronkelijke tandglazuur.

Vaak is het gewenst voor het maken van onlays de oorspronkelijke kleur van de tanden iets lichter te maken met een Brite-Smile behandeling, zodat de porseleinkleur ook aan de lichte kant kan worden gehouden.
De porseleinkleur kan immers naderhand niet meer veranderd worden.

Binnenkort volgt een flash-animatie van voor-en-na foto’s van behandelingen met porseleinen onlays.

Mocht u vragen hebben of wilt u een afspraak maken klik dan hier.