Gebitsrenovatie

Soms is het zo dat na jaren uw tanden en gebit toe zijn aan een renovatie. Hetzij door achterstallig onderhoud, hetzij door slijtage of gewoon door veroudering van restauraties. Of misschien is er maar een kleinigheid waarvoor u advies of een bepaalde behandeling wenst.
Wij nemen uitgebreid de tijd om in dit gesprek uw verwachtingen en wensen te begrijpen. Ook wordt er samen naar de mogelijkheden gekeken en worden de voor- en nadelen besproken. Zo kunnen wij u een behandeloptie adviseren die het best bij uw situatie past.

Gebitsrenovatie Read More

Implantaten

Wanneer één of meerdere tanden of kiezen verloren zijn gegaan, bijvoorbeeld door een wortelbreuk of na een val, of wanneer bijvoorbeeld de opvolger van een melktand niet is aangelegd, kan een implantaat, met hierop een kroon of een brug geplaatst, een oplossing bieden.

Implantaten Read More

Porseleinen facings

Wanneer uw voortanden erg scheef staan, verkleurd zijn, grote restauraties bevatten of  de vorm of symmetrie niet naar wens is, bestaat de mogelijkheid om met porseleinen facings uw tanden de vorm, stand, kleur en glans te geven zoals u graag zou willen.

Porseleinen facings Read More

Tanden bleken

In de loop der jaren worden uw tanden, door de inwerking van kleurstoffen uit onder andere koffie, thee en wijn, maar ook door bijvoorbeeld roken, donkerder.

Tanden bleken Read More

Keramische kronen en bruggen

Wanneer een kies of tand bijvoorbeeld is afgebroken of een erg grote restauratie bevat, kan deze gekroond worden. Een kroon is eigenlijk niets anders dan een nieuwe glazuurkap rondom de tand of kies.

Vroeger werden kronen meestal van goud, met hierop porselein, gemaakt. Een nadeel daarvan is de vaak niet erg natuurlijke witheid en soms het door het tandvlees schijnende goudrandje.

Tegenwoordig is het mogelijk volledig keramische (tandkleurige) kronen te vervaardigen. De binnenkant bestaat uit een (wit-tandkleurig) kapje van Aluminiumoxide of Zirconium, dat via een CAD-CAM systeem wordt vervaardigd en erg sterk is.

Hier overheen wordt in ons laboratorium porselein gebakken (net als bij facings).
Op deze manier worden de kronen individueel afgewerkt. Vaak waar de patiënt bij aanwezig is om tot een perfect resultaat te komen.

Keramische kronen en bruggen Read More

Porseleinen onlays

Soms zijn gaatjes of vullingen in kiezen eigenlijk te groot om nog mooi met composiet (het witte vulmateriaal) te kunnen worden gerestaureerd.
Er ontbreekt dan teveel van de oorspronkelijke kies om een mooie vormgeving te creeren.

Porseleinen onlays Read More

Witte vullingen

Vroeger werden vaak zilverkleurige amalgaamvullingen geplaatst in kiezen. Dit geeft een grijze doorschemering en een grijze vulling ziet er al gauw erg dramatisch uit in uw mond. Bovendien is de houvast van deze vulling puur mechanisch.  De vulling blijft in de kies doordat de preparatie de vorm van een zwaluwstaartje heeft. Hierdoor wordt de kies ernstig verzwakt en is de kans op breuk van de resterende kies aanwezig.

Witte vullingen Read More

Klikgebit

Een relatief erg eenvoudige oplossing hiervoor is het plaatsen van 2 of 4 implantaten in de onderkaak, waarop een soort drukknoppen geschroefd worden, die weer vastklikken in een soort hulsjes in de binnenkant van de onderprothese.
Het ondergebit klikt nu als het ware vast op de onderkaak en heeft zo opeens veel houvast, zodat praten, eten en afbijten opeens veel makkelijker gaat!

Klikgebit Read More