Porseleinen onlays

Soms zijn gaatjes of vullingen in kiezen eigenlijk te groot om nog mooi met composiet (het witte vulmateriaal) te kunnen worden gerestaureerd.
Er ontbreekt dan teveel van de oorspronkelijke kies om een mooie vormgeving te creeren.

  • Voor behandeling

    before image

    Na behandeling

Porseleinen onlays bieden de uitkomst. Uw vulling wordt verwijderd, de tand wordt zo geprepareerd dat de onlay en de kies een stevig geheel gaan vormen. Een groot voordeel hiervan is dat er relatief zuinig geprepareerd wordt. Er blijft namelijk zoveel mogelijk gezond glazuur en tandbeen intact.

Vervolgens wordt er een afdruk genomen en kan de tandtechnicus de onlay gaan vervaardigen.
Deze wordt onder hoge druk geperst, waardoor het porselein erg stevig is en belast is tegen de grote krachten in de mond.

Ook kan de onlay in het eigen tandtechnisch laboratorium zo afgewerkt worden, dat de kleuren, helderheden en bijvoorbeeld kleine witte vlekjes er precies zo uitzien als in de buurtanden of kiezen.

Na ongeveer acht werkdagen wordt de onlay in uw kies bevestigd en is de behandeling afgerond.

Deze porseleinen restauratie is erg sterk, glad en slijt of verkleurt niet. Vaak is het niet te zien dat een kies een porseleinen onlay bevat, zo groot is de gelijkenis met het oorspronkelijke tandglazuur.

Vaak is het gewenst voor het maken van onlays de oorspronkelijke kleur van de tanden iets lichter te maken met een Brite-Smile behandeling, zodat de porseleinkleur ook aan de lichte kant kan worden gehouden. De porseleinkleur kan immers naderhand niet meer veranderd worden.

Binnenkort volgt een animatie van voor-en-na foto’s van behandelingen met porseleinen onlays.