Gebitsrenovatie

Soms is het zo dat na jaren uw tanden en gebit toe zijn aan een renovatie. Hetzij door achterstallig onderhoud, hetzij door slijtage of gewoon door veroudering van restauraties. Of misschien is er maar een kleinigheid waarvoor u advies of een bepaalde behandeling wenst.
Wij nemen uitgebreid de tijd om in dit gesprek uw verwachtingen en wensen te begrijpen. Ook wordt er samen naar de mogelijkheden gekeken en worden de voor- en nadelen besproken. Zo kunnen wij u een behandeloptie adviseren die het best bij uw situatie past.

 • Voor behandeling

  before image

  Na behandeling

 • Voor behandeling

  before image

  Na behandeling

 • Voor behandeling

  before image

  Na behandeling

In de animatie ziet u een uitgebreid gerestaureerd gebit, waarbij door chronische tandvleesontstekingen het tandvlees wat omhoog getrokken is. Ook missen er enkele kiezen in de onderkaak.
Na de Brite-Smile, het plaatsen van drie implantaten met kronen, het kronen van enkele kiezen en het vervangen van enkele amalgaamvullingen, is een volledige gebitsrenovatie uitgevoerd. Dat dit niet altijd erg lang hoeft te duren, blijkt uit het gegeven dat in dit geval de hele behandeling in drie weken is uitgevoerd.
Nu is vooral een periodieke mondhygiëne-behandeling om het tandvlees in goede conditie te houden van belang.

In de onderstaande animatie zien we een dame waarbij de twee kleine snijtanden nooit zijn aangelegd. Met een beugel zijn vroeger haar hoektanden verplaatst naar de plek waar de snijtanden eigenlijk horen. De vorm is met composiet veranderd.
De vorm, stand en kleur van deze tanden werd aangepast door, na een Brite-Smile behandeling, zes porseleinen facings te vervaardigen. Nu is een natuurlijk uitziende lach het resultaat, waardoor zij weer voluit durft te lachen.

 • Voor behandeling

  before image

  Na behandeling

 • Voor behandeling

  before image

  Na behandeling

In de laatste animatie zien we Robert. Hij droeg eerst een uitneembaar frame ter vervanging van ontbrekende kleine kiezen, en een missende kleine snijtand. De andere kleine snijtand was een zogenaamd ´kegeltandje´.
Na een grondige gebitsreiniging, Brite-Smile behandeling en het maken van 2 5-delige Zirconium bruggen, is zijn gebit mooi en duurzaam gerenoveerd. Hij is verlost van zijn uitneembare frame, waardoor hij zich weer jaren jonger voelt.